Een goede voorbereiding is het halve werk

By 15 oktober 2017Blog

Wanneer mensen bij mij in een groep komen, hebben ze al de nodige stoppogingen achter de rug. Tenminste de stoppoging zelf lukt meestal wel,( een paar uur, een paar dagen)  maar het volhouden is moeilijk.

Roken is een ernstige verslavingsziekte, waarbij je na het stoppen nog heel lang last kunt hebben van “trek”. We noemen dat craving. Of je bent gevoelig voor triggers. Een trigger is een situatie waarbij je gewend was om te roken. Denk aan het kopje koffie om even tot rust te komen of een kopje koffie als je geconcentreerd moet werken.

Zelf rook ik niet meer, maar 1 keer per jaar met carnaval, waar ik mijn buurvrouw tegenkwam met een sigaret dan moest ik ook roken. Gelukkig is dit voorbij.

Stoppen met roken begint met bewustwording.

Ik wil je voorstellen om gedurende een week een rookdagboek bij te houden. Je noteertde hoeveeheid sigaretten, waar, waarom en met wie rook ik eigenlijk. Hoeveel zin had ik in de sigaret en wat was het effect,

Indeling rookdagboek

Tijd.   Waar.     Waarom.                Gevoel                 Met wie.                 Zin                      Effect.

 

Leukste moment van de dag:

Vervelendste/moeilijkste moment van de dag:

 

Als je lid bent van de besloten facebookgroep, dan kunnen we je ervaringen/ inzichten daar bespreken.

Succes.

Leave a Reply